Vi har allt för din kanin

Köp kaniner, kaninfoder och kanintillbehör

Vår kaninavdelning i Malmö och Lomma

I våra butiker i Malmö och Lomma finner du en särskild avdelning dedikerad till kaniner, där du kan köpa kaniner samt alla nödvändigheter för att kaninerna ska ha ett bra liv. Här på Zoogiganten prioriterar vi kvalitet och omsorg när det gäller urvalet av våra djur. Vår gnagaravdelning är hem för en mängd charmerande kaniner, vars välbefinnande och hälsa är av största vikt för oss.

Förutom försäljning av dessa underbara små varelser, erbjuder vi även ett brett sortiment av kanintillbehör. Från näringsrikt kaninfoder till roliga och stimulerande leksaker, har vi allt som behövs för att ditt nya husdjur ska få det bästa möjliga hemmet. Vårt engagerade team är alltid redo att bistå med expertis och råd för att säkerställa att du och ditt nya husdjur får en god start tillsammans.

Köp kanin, kaninfoder och kanintillbehör hos oss - vi ser fram emot att hjälpa dig hitta din nya lilla vän!

Kontakta Zoogiganten för tips och råd om kaniner

Behöver du tips eller råd om kaniner? Tveka inte att kontakta Zoogiganten – vårt team av experter är alltid redo att hjälpa dig med din kanin!

Lär dig om hur du tar hand om din kanin

Skötselråd för kaniner

Att välkomna en kanin i ditt hem är en glädjefylld upplevelse. Kaniner kan leva mellan 10 och 12 år och finns i många olika storlekar och raser. Att ta hand om en kanin är ett ansvarsfullt och givande åtagande. Genom att följa våra skötselråd säkerställer du att din kanin kan må bra och får ett långt, hälsosamt och lyckligt liv. För mer omfattande information och praktiska tips för kaniner, läs vidare om våra skötselråd.

Skötselråd Dvärghamster

Skötselråd Dvärghamster

Så kul att du vill veta mer om oss dvärghamstrar. Vi är ett gäng ganska olika små vänner av olika arter – men vi ska försöka få till ett gemensamt skötselråd här.
Skötselråd Guldhamster

Skötselråd Guldhamster

Hej kompis! Så kul att du vill veta mer om oss guldhamstrar. Vi är fantastiska små djur som hittar på mycket kul. Hoppas du kan skapa en riktigt fin värld i min bur, då jag blir riktigt glad.
Skötselråd Kanin

Skötselråd Kanin

Visste du att jag kan bli mellan tio och tolv år gammal? Det finns många olika kaninraser. En del är jättestora och väger nästan tio kilo, andra är jättesmå.

Varför välja en kanin som husdjur?

Kaniner är fantastiska husdjur, som utmärker sig med sin charm och vänliga natur. De är intelligenta och sociala varelser som skapar starka band med sina ägare. Att ha en kanin som husdjur i hemmet erbjuder inte bara sällskap, utan också möjligheten att observera deras unika beteenden och lekar. De är lämpliga för en mängd olika hemmiljöer och kan bli en kär del av din familj.

Olika kanintillbehör hos Zoogiganten

Hos Zoogiganten hittar du allt du behöver för din kanin. Vårt utbud sträcker sig från högkvalitativt kaninfoder som säkerställer deras näringsbehov, till bekväma bostäder och spännande leksaker för mental och fysisk stimulans. Vi erbjuder även viktiga vårdprodukter som borstar och nagelsaxar för att hålla din kanin frisk och lycklig.

Varför köpa din kanin hos Zoogiganten?

Att välja Zoogiganten för ditt köp av kanin innebär att du väljer en partner som värderar djurens välfärd och hälsa. Vi erbjuder inte bara hälsosamma och väl omhändertagna kaniner, utan också expertkunskap och rådgivning för att säkerställa att du och din nya vän får bästa möjliga start. Hos oss är du säker på att hitta en kärleksfull och passande följeslagare.

Vad säger lagen om kaniner och gnagare?

I Sverige har vi en djurskyddslag som reglerar vad vi får och inte får göra med våra sällskapsdjur samt hur de ska hållas. Lagen beskriver allt ifrån hur stort utrymme djuren måsten ha till hur djurets levnadsmiljö ska se ut. Följer du ovanstående skötselråd som uppfyller du flesta lagar. Se till att kaninen har:

Kaniner är sociala djur och behöver uppmärksamhet, precis som katter och hundar. Därför rekommenderar vi att du håller kaniner i par eller grupp för att tillgodose deras behov av social kontakt. Att ha minst två kaniner eller flera är därför optimalt. Könsmogna hanar som inte är kastrerade bör dock inte hållas tillsammans.

När det gäller inredningen i utrymmet där kaninen hålls är det viktigt att skapa en stimulerande miljö. Kaniner har ett behov av att bete sig naturligt och bygga bo, så se till att de har tillgång till material som går att fläta samman, som halm och hö.

Det är också viktigt att ge dem möjlighet att hoppa omkring och att gömma sig. En hylla i kaninens bur, anpassad efter antalet kaniner, kan fungera som både en plats att sitta på och en gömställe.

För att säkerställa kaninernas hälsa är det nödvändigt att sköta deras tänder och klor. Kaninens tänder växer kontinuerligt, så se till att de har tillgång till grovfoder som hö och gnagmaterial, som grenar med bark eller pinnar.

Se till att regelbundet inspektera och klipp kaninernas klor. Tamkaniner har inte samma möjligheter att slipa ner sina klor på egen hand som vildkaniner gör.

När det kommer till foder och vatten, se till att kaninerna alltid har tillgång till vatten och ge dem fri tillgång på grovfoder som hö och gräs. Om du ändrar deras kost bör detta göras successivt, särskilt vid övergång från hö till färskt gräs. För kaniner som delar utrymme är det viktigt att de kan äta samtidigt, exempelvis med en höhäck.