Fågelholken i Lomma

Fågelpassning

Hos oss på ZooGiganten erbjuder vi fågelpassning för alla möjliga olika fåglar. Med fågelkunnig personal kan vi passa allt från aror, amazoner, grå jako, ädelpapegojor, kakaduor, undulater, parakiter, kärlekspapegojor, lori, undulater, finkar och många andra flygande kompisar där ute. Letar du efter inackordering och vill att vi ska passa er fågel är detta det perfekta hotellet för er.

Aktivering och berikning

Här ger vi våra flygande vänner en plats i naturligt upplysta, rymliga och luftiga voljärer, fyllda med aktivering och fågellyx. För att skapa en stimulerande vardag på Fågelholken är våra voljärer berikade med aktiveringsleksaker, naturgrenar samt har möjlighet för insyn till andra fågelvänner. UV-lampor och dagsljus gör att lokalen får ett naturligt ljus för fåglarnas hälsa. Våra voljärer är på 2,4 kvm så att fåglarna kan få lov att sträcka på vingarna. Har du en större fågel kan voljärerna byggas ut, då måtten även passar stora fåglar.

Ett fågelhotell med det lilla extra

Fågelmat

Mat för de bästa serveras genom valfritt fågelfoder från butiken efter ert val. Välj fritt efter vad som passar från sortimentet. Hos ZooGiganten kan du välja mellan Harrissons Birdfoods, Versele Lagas Nutribird eller Tropican Pellets. Är din fågel inte van att äta pellets har vi kvalitetsfröer samt vitamin och mineraltillskott. För fåglar med specialkost kommer vi överens om detaljerna innan besök.

Snacksbuffé

Vi serverar snacks och nyttigheter efter era önskemål. Vi serverar från ett stort urval av färska Ekofrukter, hirskolvar, kraftfoder, kräckers, nötter, torkade frukter, ekologisk palmolja m.m. Vi ger gärna snacks på ett utmanande vis för att underhålla våra fåglar.

Kloklippning och spa

Vi klipper gärna din fågels klor vid behov. Boka in tid för kloklippning vid bokning av voljär/bur så fixar vi det.

Med omtanke och kärlek för alla djur

En dag på Fågelholken

När solen går upp vaknar fåglarna på vårt fågelhotell och då vi vill gärna göra det bästa för våra inneboende. Tveka inte att fråga om du har frågor eller speciella önskemål.

Schema för dagen

Vi ser till din vän minst 2ggr/dygn. Vi rengör vattenskål/flaska och fyller på dessa, samt kontrollerar behovet av mat och fyller på efter behov.

Dagens frukt och snacksbuffet serveras och aktiveringsleksaker fylls på. Städning sker varje dag och en komplett storstädning vid behov.

Vi utför dagligen en okulär hälsostatus samt ett litet samtal med vännen varje gång vi gör vår tillsyn.

Alla tilläggstjänster utförs efter schema/journal tillhörande djuret enligt bekräftad bokning. Tiderna då tjänsterna utförs kan variera under dygnen men utförs preliminärt morgon och eftermiddag.

Med våra djurvänner på ZooGiganten blir det gärna en chans för att ditt djur får lite extra uppmärksamhet

Kloklippningar, aktiveringar och annat spektakel utförs vid varierande tidpunkter.

Säkerhet

För fåglarnas trygghet finns modern utrustning för larm, övervakning, brand, goda hygieniska rutiner vid incheckning och under vistelsen samt ID-kontroll vid avhämtning.

Entre vid ankomst är försedd med övervakningskamera, RFID ankomstsystem samt larm för att försäkra att fåglarna på dagiset är säkra. På fågelholken kommer inga obehöriga människor in under vistelsen.

Brandsystem och rutiner är etablerade med brandvarnare, flertalet släckare, uppringningssystem för jourhavande, och flera utrymningsvägar.

Utcheckning av fåglarna måste ske av ägargodkänd person vid uppvisande av godkänd identifikation. Är personalen i tvivel lämnas inte fågeln ut om informationen inte stämmer överens.

Vanliga frågor

Nej, Allt för våra fåglars säkerhet. För att minska risker för spridning av ohyra eller smittor använder vi endast våra egna burar som vi regelbundet desinficerar.

Nej, alla fåglar får sin helt egna bur eller voljär om du själv inte bokar in egna djur som går ihop. Men i de flesta fall finns möjligheter för djuren att komma nära varandra (dubbelnät) så att de kan tala med varandra och berika varandras vardagar.

Priser

Hyra av Voljär – 2,4kvm
En frihet för er fågel med gott om utrymme att utforska och flyga. En voljär ger bättre möjlighet för berikning av miljön och bättre möjligheter för socialisering då vi kan vistas inne i voljären.

Voljär (LxBxH) 2,4 x 1 x 1,8m
Passar de flesta fåglar så som Finkar, Undulater, Parakiter, Amazoner, Grå Jako, mindre Aror.

Större fåglar
För er som har större fåglar (över 65cm) så som större Aror kan hyra flera voljärer som vi sätter ihop till en större voljär. Storleken på buren skall följa Jordbruksverkets regler om djurhållning enligt L-80. Pris per voljär 145kr/dygn. OBS! Förfrågan om inackordering av stor fågel måste göras separat vid önskemål om flera voljärer – skicka förfråga till djurhotell@zoogiganten.se

Hyra bur (ingår 1 liten kompis)
En större fågelbur för de mindre fåglarna. Burarna innehåller passande mängd tillbehör till fågelns storlek och behov för rörelseutrymme.

Burstorlek (LxBxH) 1,2 x 0,6 x 1 m
Passar fåglar så som finkar, undulater och mindre parakiter.
OBS! – om fågelns storlek är större än de kravställda måtten från jordbruksverket flyttas er fågel till större bur/voljär om möjlighet finnes och debitering blir efter rådande pris för voljär.

Extra kompis i voljär/bur
Beställs i samband med bokning.
Förutsätter att individerna kan bo tillsammans.
+1 Liten fågel (undulat/dvärgpapegoja el. liknande) +125kr (ingår en rumskompis i priset)
+1 Mellan/stor +125kr hela perioden

Tilläggsförsäkring
+120kr / djur
Kan du välja om du redan har ett försäkrat djur. Om oturen är framme, kan ni skydda er från oförutsedda kostnader. Zoogiganten står då för självriskkostnader som är bundna till veterinärbesök och behandling under djurets vistelse. Vi står för självriskkostnaden, resterande kostnader behandlas mellan er och försäkringsbolaget.

Alla priser inkluderar

 • Full service – efter önskemål
 • Gratis kvalitetsfoder från Zoogigantens butik
 • Daglig servering av frukt & grönt
 • Daglig servering av kraftfoder
 • Färska hirskolvar och kräckers
 • Kol och grit
 • Fågelbad / Fågeldusch
 • Mineralsten / vitaminer
 • 20% Rabatt på alla tjänster på Zoosalongen under vistelsenFörfrågan om andra djur
  Förfrågan om inackordering av andra djur måste göras separat.
  Skicka förfråga till djurhotell@zoogiganten.se

  Hyra bur
  Våra burar håller alltid större mått än de lagställda dimensionerna. Burens storlek utgår från djurslag, storlek på djuret och antal individer.
  Tänk på att hämtning och lämning av ert djur ej kan göras dagar då Zoogiganten håller stängt*
  Vissa helgdagar har vi ändrade öppettider*, Var extra observanta gällande hämtning och lämningstider då det endast är möjligt under öppettider.