Vår hamsteravdelning i Malmö och Lomma

Köp hamster, hamsterfoder och hamstertillbehör

Vi har allt för din hamster. Välkommen till Zoogigantens hamsteravdelning i Malmö och Lomma, din ultimata destination för allt som rör hamstrar. Hos oss kan du både köpa guldhamster och dvärghamster och får tillgång till en värld av möjligheter för att skapa det perfekta hemmet för din lilla vän.Förutom ett brett utbud av hamstrar, erbjuder vi också allt du behöver för att skapa ett perfekt hem för din nya vän. Från rymliga och bekväma burar till högkvalitativt foder, leksaker och hälsovårdsprodukter, har vi allt.

Varför skaffa en hamster?

Att välja en hamster som husdjur är ett utmärkt beslut för både barn och vuxna. Dessa små, charmerande varelser är inte bara lättskötta, de har också förmågan att ge mycket glädje och sällskap. Hamstrar är idealiska för mindre boenden och för de som kanske inte har tid eller utrymme för större husdjur. De är lätta djur att hantera och underhålla, och deras roliga och lekfulla natur gör dem till en ständig källa till underhållning. Hos Zoogiganten hittar du ett brett utbud av hamstrar, var och en med sin egen unika personlighet och charm.

Kontakta oss

Att välja den rätta hamstern för dig

Att välja den perfekta hamstern är ett spännande och viktigt beslut. På Zoogiganten förstår vi att alla hamstrar har sin egen personlighet och behov, vilket gör valet av rätt art och individ avgörande. Beroende på din livsstil, ditt boende och dina personliga preferenser, kan olika typer av hamstrar passa dig bättre. De mest populära arterna är guldhamstern och dvärghamstern, och varje art har sina unika egenskaper och charm.

Guldhamster: ett lugnt och socialt husdjur

Guldhamstern är en av de största hamsterarterna och är kända för sitt lugna och tåliga temperament. Dessa hamstrar är ofta idealiska för förstagångsägare och familjer med barn, eftersom de är lättare att hantera och mindre benägna att nafsa. De har en tendens att vara mer toleranta mot hantering och kan skapa starka band med sina ägare. Hos Zoogiganten hittar du hälsosamma och sociala guldhamstrar, och vi kan erbjuda råd om hur du skapar det perfekta hemmet för dem, inklusive tips på burstorlek och lekmöjligheter.

Dvärghamster: en energisk och charmig kamrat

Dvärghamstrar är kända för sin lilla storlek och sitt energiska beteende. Dessa hamstrar är perfekta för de som föredrar en mer aktiv och lekfull kamrat. De är snabbare och mer rörliga än en guldhamster, vilket gör dem till en underhållande syn i buren, men de kan vara svårare att hantera på grund av deras storlek och snabbhet. På Zoogiganten erbjuder vi ett brett sortiment av burar och tillbehör som är anpassade för en dvärghamster och dess aktiva livsstil, samt expertis och rådgivning för att du ska kunna ta hand om din dvärghamster på bästa sätt.

Att tänka på när du väljer bur och tillbehör till hamstrar

Ett lämpligt hem är avgörande för din hamsters välbefinnande. Buren bör vara rymlig nog för att tillåta fri rörelse och lek, och den bör vara utrustad med allt som går för att få en hamster att trivas. Detta inkluderar gömställen, där de kan vila och känna sig säkra, samt leksaker och ett löphjul för motion. Burens placering är också viktig - den bör placeras i ett lugnt område, men där hamstern fortfarande kan interagera med familjelivet.

På Zoogiganten erbjuder vi ett brett utbud av hamsterbostäder och tillbehör som uppfyller alla dessa krav, och vårt kunniga team kan hjälpa dig att välja det bästa alternativet för din nya vän.

Hamsterfoder och små mängder av frukt och grönt

En välbalanserad kost är avgörande för din hamsters hälsa och välmående. Hamstrar behöver en diet som innehåller en blandning av hamsterfoder, som är speciellt utformat för att uppfylla deras näringsbehov, samt små mängder av exempel färska grönsaker och frukt. Det är viktigt att övervaka mängden mat du ger din hamster, eftersom övervikt kan leda till hälsoproblem. Protein är en viktig del av hamsterns kost och bör ingå i form av högkvalitativa proteinkällor.

Hos Zoogiganten finns ett brett utbud av högkvalitativa hamsterfoder som hjälper din hamster att hålla sig frisk och aktiv.

Skapa en trygg miljö

Skapa en trygg miljö

Börja med att säkerställa att din hamsters hem är bekvämt och tryggt. En lämplig bur, korrekt foder, och tillräckligt med gömställen är viktigt för att din hamster ska känna sig säker. Undvik höga ljud och plötsliga rörelser runt buren, då detta kan orsaka stress för hamstrar.

Börja försiktigt

När du först börjar interagera med din hamster, ta det lugnt. Tillbringa tid nära buren och prata med en lugn röst för att vänja hamstern vid din närvaro. Det kan ta några dagar eller till och med veckor, men tålamod är nyckeln.

Använd godis som belöning

Hamstrar svarar väl på godis som belöning. När din hamster börjar känna sig bekväm med din närvaro, sträck försiktigt din hand in i buren med lite godis, som solrosfrön eller små bitar av frukt. Detta uppmuntrar hamstern att närma sig och bygger förtroende.

Gradvis hantering

När hamstern blir bekväm med att äta ur din hand, kan du börja försöka att försiktigt lyfta den. Placera en hand under hamstern och en ovanför för att stödja den när du lyfter. Gör detta bara för korta stunder till att börja med, och öka gradvis tiden allteftersom hamstern blir mer bekväm.

Konsekvent och regelbunden interaktion

Regelbunden interaktion är nyckeln till att få din hamster tam. Tillbringa tid med hamstern varje dag, även om det bara är för några minuter åt gången. Konsekvens hjälper din hamster att vänja sig vid dig och bygga en starkare relation.

På Zoogiganten är vi engagerade och vill hjälpa dig att skapa en lycklig och hälsosam relation med din hamster. Våra medarbetare är alltid redo att ge tips och råd om hur du bäst tar hand om hamstern. Kom in och prata med oss, så hjälper vi dig gärna att hitta det du behöver för att din hamster ska bli så tam och kärleksfull som möjligt.

Hamstern ska ha daglig skötsel för att må bra

Den dagliga skötseln av din hamster inkluderar grundläggande uppgifter som att byta vatten och mat dagligen, samt att regelbundet rengöra buren för att upprätthålla en hygienisk miljö. Det är också viktigt att tillbringa tid med din hamster varje dag för att uppmuntra socialisering och för att bygga en stark band mellan dig och ditt husdjur. Hamstrar är nattaktiva, så interaktion på kvällen är oftast bäst. Regelbunden hantering hjälper också till att göra hamstern tam och vänlig.

Vanliga frågor och svar

Guldhamstrar är naturligt solitära djur och mår bäst när de får leva ensamma för att undvika stress. Dvärghamstrar däremot föredra sällskap och trivs bra när de lever i par eller små grupper. Det är dock viktigt att observera deras samspel för att säkerställa att de kommer överens och inte uppvisar tecken på aggression eller stress.

Hamstrar bör matas en gång om dagen, gärna på kvällen då de är nattaktiva och äter därför då. På Zoogiganten hittar du ett brett utbud av balanserat och näringsrikt hamsterfoder. Våra medarbetare kan hjälpa dig att välja rätt foder för just din hamster.

För en lycklig och hälsosam hamster, rekommenderar vi en rymlig bur, högkvalitativt foder, friskt vatten, samt diverse tillbehör som gömställen, leksaker och ett löphjul. Kom in till oss på Zoogiganten för att hitta allt du behöver för att skapa det perfekta hemmet för hamstern.

När du köper en hamster är det viktigt att fokusera på djurets hälsa och välbefinnande. Välj en hamster som är aktiv, har klar päls och ögon, och som visar tecken på god hälsa. På Zoogiganten kan du få hjälp att välja rätt hamster som passar just dina behov och förutsättningar. Vi erbjuder även råd om hur du bäst tar hand om din nya vän, inklusive rätt utrustning och tillbehör för hamstern.

En hamsters livslängd varierar beroende på arten, men de flesta hamstrar lever i genomsnitt mellan 2 och 3 år. Guldhamstrar, som är en av de vanligaste husdjurshamstrarna, tenderar att ha en livslängd på cirka 2 till 3 år, medan dvärghamstrar ofta lever i omkring 2 år. God vård, rätt kost och en hälsosam miljö kan bidra till en hamsters livslängd och livskvalitet.