Gnagarpalatset i Lomma

Hotell för smådjur i Lomma

Här inackorderar vi alla möjliga kaniner & gnagare i vårt moderna smådjurspensionat. Med kunnig och erfaren personal kan vi passa allt från kaniner, marsvin, hamstrar, råttor, gerbiler till små möss, degus och chinchillor. Vi kan även passa andra ovanligare gnagare vid förfrågan. Letar du efter inackordering och vill att vi ska passa er gnagare är detta ett perfekt djurhotell för er.

Passning av din kanin & gnagare med det lilla extra

En vistelse i naturligt upplysta, rymliga och luftiga hagar och burar, fyllda med aktivering och gnagarlyx. För att skapa en stimulerande vardag är våra hagar och burar berikade med aktiveringsleksaker, naturgrenar samt har möjlighet för insyn till andra gnagarvänner om detta önskas. UV-lampor och dagsljus gör att lokalen får ett naturligt ljus för gnagarnas hälsa. Våra stora hagar och större burar gör att man får lov att sträcka på benen. Lunch för din vän serveras genom valfritt gnagarfoder från butiken efter ert val. Kvalitetsfoder från Oxbow och Versele Laga med flera finns på menyn. Ekologiskt hö från Jularp för de kräsnaste höätarna. Självklart ingår vitamin och mineraltillskott. För gnagare med specialkost kommer vi överens om detaljerna innan inflyttning.

Snacksbuffé

Vi serverar snacks och nyttigheter efter era önskemål. Vi serverar från ett stort urval av färska Ekofrukter och grönsaker, hirskolvar, kräckers, nötter, torkade frukter. Vi ger gärna snacks på ett utmanande vis för att underhålla våra gnagare.

Kloklippning och spa

Vi klipper gärna din kanin & gnagares klor vid behov. Boka gärna in kloklipp i er vistelse så löser vi det under tiden djuret är hos oss.

Med omtanke och kärlek för alla djur

En dag på Gnagarpalatset

När solen går upp på Gnagarpalatset vi vill gärna göra det bästa för våra inneboende. Tveka inte att fråga om du har frågor eller speciella önskemål.

Schema för dagen

Vi ser till din vän minst 2ggr/dygn. Vi rengör vattenskål/flaska och fyller på dessa, samt kontrollerar behovet av mat och fyller på efter behov.

Dagens frukt och snacksbuffet serveras och aktiveringsleksaker fylls på. Städning sker varje dag och en komplett storstädning vid behov.

Vi utför dagligen en okulär hälsostatus samt ett litet samtal med vännen varje gång vi gör vår tillsyn.

Alla tilläggstjänster utförs efter schema/journal tillhörande djuret enligt bekräftad bokning. Tiderna då tjänsterna utförs kan variera under dygnen men utförs preliminärt morgon och eftermiddag.

Kloklippningar, aktiveringar och annat spektakel utförs vid varierande tidpunkter.

Säkerhet

För djurens trygghet finns moder utrustning för larm, övervakning, brand, goda hygieniska rutiner vid incheckning och under vistelsen samt ID-kontroll vid avhämtning.

Entre vid ankomst är försedd med övervakningskamera, RFID ankomstsystem samt larm för att försäkra att djuren på dagiset är säkra. På gnagarpalatset kommer inga obehöriga människor in under vistelsen.

Brandsystem och rutiner är etablerade med brandvarnare, flertalet släckare, uppringningssystem för jourhavande, och flera utrymningsvägar.

Utcheckning av djuren måste ske av ägargodkänd person vid uppvisande av godkänd identifikation. Är personalen i tvivel lämnas inte djuret ut om informationen inte stämmer överens.

Bra att veta

Om ditt djur äter annat foder än det vi erbjuder så är det viktigt att ni tar med er foder hemifrån och att ni får med er rätt mängd så vi inte står utan foder till ert djur.

Om er kanin ska bo hos så är det viktigt att hen är vaccinerad och att ni har med er vaccinationsintyg som ni kan visa upp för personalen på hotellet.

Ta gärna med er en kopia på era försäkringspapper på ert djur om det är försäkrat så vi kan ha en kopia under vistelsen om olyckan skulle vara framme.

Tänk på att vi INTE tar emot sjuka eller skadade djur. Skulle ditt djur bli sjukt precis före inbokad vistelse på vårt hotell så rekommenderar vi att ni ringer till vår personal på hotellet och rådfrågar hur ni ska göra Personalen når ni på telefonnummer 072 – 508 32 00.

Vanliga frågor

Nej, allt för våra djurs säkerhet. För att minska risker för spridning av ohyra eller smittor använder vi endast våra egna burar som vi regelbundet desinficerar.

Nej, alla djur får sin helt egna bur eller voljär om du själv inte bokar in egna djur som går ihop. Men i de flesta fall finns möjligheter för djuren att komma nära varandra (dubbelnät) så att de kan tala med varandra och berika varandras vardagar.

Ja, du måste inlämna intyg på att din kanin är vaccinerad mot Myxomatos samt RVHD. Det är inget krav om RVHD2 men det är starkt rekommenderat då detta är en miljö där många djur och djurmänniskor kommer. Trots våra goda rutiner finns alltid risker.

Nej, men du undviker onödiga kostnader utifall olyckan är framme. Zoogiganten ersätter inte kostnader för sjuka eller skadade djur.

Övrigt

Tider & lämning

Måndag – Fredag
Ut-checkning 11:00
In-checkning 15:00

Tider & lämning Lördag, Söndag, Afton
Ut-checkning 09:00
In-checkning 10:00

Stängt Juldagen, Nyårsdagen, Midsommar
Var säker på att du inte bokat så att in/utcheckning faller på midsommardagen, juldagen och nyårsdagen.

Betalning

Betalning sker online vid bokningstillfället.

Hyra av Hage 1,36 x 2 m – (inomhus) / dag
För Kanin
För Marsvin (1 extra burkompis ingår i priset)

Hyra av Hage 1,40 x 2m– (utomhus) / dag
För Kanin

Hyra bur 1,38 x 0,63 m (inomhus) / dag
För Kanin
För Marsvin (1 extra burkompis ingår i priset)

Hyra mindre gnagarbur
För Hamster
För Gerbil (1 extra burkompis ingår i priset)
För Mus (1 extra kompis ingår i priset)

Större gnagarbur
För Degu (1 extra burkompis ingår i priset)
För Råtta (1 extra burkompis ingår i priset)
För Chinchilla (1 extra burkompis ingår i priset)

Extra kompis i Hage/bur
Beställs i samband med bokning.
Förutsätter att individerna kan bo tillsammans.
Avgiften är en engångskostnad för hela perioden.

Tilläggsförsäkring
Kan du välja om du redan har ett försäkrat djur.
Om oturen är framme, kan ni skydda er från oförutsedda kostnader. Zoogiganten står då för självriskkostnader som är bundna till veterinärbesök och behandling under djurets vistelse. Vi står för självriskkostnaden, resterande kostnader behandlas mellan er och försäkringsbolaget.

Alla priser inkluderar

  • Full service – efter önskemål
  • Gratis kvalitetsfoder från Versele-laga eller Selective
  • Daglig servering av frukt & grönt
  • Servering av gnagarpinnar
  • Färska hirskolvar och kräckers
  • Sandbad (för sandbadande gnagare)

Förfrågan om andra djur
Förfrågan om inackordering av andra djur måste göras separat.
Skicka förfråga till djurhotell@zoogiganten.se

Hyra bur
Våra burar håller alltid större mått än de lagställda dimensionerna. Burens storlek utgår från djurslag, storlek på djuret och antal individer.

Speciella Helgdagar
Tänk på att hämtning och lämning av ert djur ej kan göras dagar då Zoogiganten håller stängt*
Vissa helgdagar har vi ändrade öppettider*, Var extra observanta gällande hämtning och lämningstider då det endast är möjligt under öppettider.

Villkor på Djurhotellet
Läs våra villkor för djurhotellet här Villkor djurhotellet