Vi har allt för din sällskapsfågel

Köp fåglar, fågelfoder och tillbehör

Vår fågelavdelning i Malmö och Lomma

Upptäck en värld av fågelomsorg hos Zoogiganten i Malmö och Lomma. Vår fågelavdelning är mer än bara en del av butiken - det är en passionerad gemenskap för fågelälskare. Vårt omfattande sortiment inkluderar allt från basfoder till specialiserade tillskott och tillbehör, utformade för att uppfylla varje fågels unika behov.

Hotell och salong

Fågelholken Hotell och salong är en unik destination för alla fågelägare som söker det allra bästa för sina fjäderbeklädda vänner. Hos oss hittar du en kombination av förstklassiga boendealternativ och professionell skötsel som garanterar din fågels välmående och lycka.

Fågelholken hotell

Bekvämt och tryggt boende: Vårt hotell erbjuder en säker och bekväm miljö för din fågel när du är bortrest. Varje fågel får sin egen rymliga och välskötta bostad, anpassad efter dess individuella behov.

Expertskötsel: Våra erfarna medarbetare ser till att varje gäst får personlig uppmärksamhet, inklusive daglig omvårdnad och övervakning för att säkerställa deras hälsa och välbefinnande.

Anpassade tjänster: Vi erbjuder anpassade tjänster såsom speciellt utformade foderplaner och aktiviteter för att hålla dina fåglar glada och engagerade under sin vistelse.

Vår fågelsalong

Professionell frisering: Vår salong erbjuder friseringstjänster av högsta kvalitet. Våra skickliga groomers är utbildade i de senaste teknikerna för att säkerställa att din fågel ser sitt bästa ut.

Hälsokontroller: Utöver estetiska tjänster, erbjuder vi även grundläggande hälsokontroller och rekommendationer för optimal vård och skötsel av din fågel.

Avkopplande miljö: Vår salong är utformad för att skapa en lugn och stressfri miljö, så att din fågel kan njuta av sin tid hos oss.

På fågelholken hotell och fågelsalongen förstår vi att din fågel är mer än bara ett husdjur – den är en del av din familj. Därför strävar vi efter att ge dem den uppmärksamhet och omsorg de förtjänar. Besök oss för att uppleva en värld av lyx och omtanke för din fjäderklädda familjemedlem!

Kontakta Zoogiganten för tips och råd om fåglar

Behöver du tips eller råd om fågel? Tveka inte att kontakta Zoogiganten – vårt team av experter är alltid redo att hjälpa dig med din sällskapsfågel!

Skötsel och hälsa för dina fåglar

På Zoogiganten förstår vi att hälsan och välbefinnandet hos dina fåglar är av yttersta vikt. Vi är här för att hjälpa dig skapa en optimal miljö för dina fjäderbeklädda vänner, vilket är avgörande för deras fysiska och psykiska hälsa.

Berikad och naturlig miljö

Gnagmaterial: Vi betonar vikten av att inkludera gnagmaterial i dina fåglars miljö. Dessa material bidrar inte bara till att hålla näbben trimmad, utan erbjuder också mental stimulans och beteendemässig berikning.

Efterlikna naturliga habitat: Vår expertis ligger i att hjälpa dig skapa en miljö som efterliknar fåglarnas naturliga habitat. Detta inkluderar tillhandahållandet av olika typer av leksaker, gömställen och klätterstrukturer som uppmuntrar naturliga beteenden och rörelser.

Korrekt utformade sittpinnar

Variation i storlek och material: Att välja rätt storlek och material för sittpinnar är avgörande för att främja god fot- och benhälsa. Vi erbjuder ett brett utbud av sittpinnar i olika storlekar och material för att säkerställa att dina fåglar kan vila sina fötter på ett bekvämt och hälsosamt sätt.

Förebyggande av hälsoproblem: Korrekt utformade sittpinnar hjälper till att förebygga vanliga hälsoproblem som bumblefoot och artrit, vilket är viktigt för att bibehålla dina fåglars övergripande välbefinnande.

Dedikerad rådgivning och support

Experttips: Vår kunniga personal står redo att erbjuda personlig rådgivning och stöd. Vi kan hjälpa dig att förstå dina fåglars unika behov och hur du bäst tar hand om dem.

Hälsorelaterade produkter: Utöver vårt sortiment av skötselprodukter, har vi också ett urval av hälsorelaterade produkter som vitaminer och kosttillskott för att säkerställa en välbalanserad kost och livsstil för dina fåglar.

Vid Zoogiganten är vi dedikerade till att hjälpa dig ge dina fåglar den bästa möjliga vård. Besök oss för att utforska vårt omfattande sortiment och lära dig mer om hur du kan skapa en hälsosam och lycklig miljö för dina fjäderbeklädda vänner!

Lagstiftning för sällskapsfåglars välfärd

På Zoogiganten är vi engagerade i att upprätthålla högsta standard för vård och välfärd för sällskapsfåglar, i enlighet med gällande lagstiftning. Dessa lagar syftar till att säkerställa att alla fåglar lever i en miljö som främjar deras hälsa och naturliga beteenden.

Viktiga lagkrav för att sällskapsfåglar ska må bra

Berikad miljö: Sällskapsfåglar ska hållas i en miljö som stimulerar deras naturliga beteenden och förebygger beteendestörningar.

Utrymmeskrav: Det finns specifika minimått för utrymmen där fåglar hålls för att säkerställa deras komfort och rörelsefrihet.

Renlighet och säkerhet: Fåglarnas boende ska upprätthålla höga standarder för renlighet och säkerhet, inklusive användningen av täckglas eller nätlock på akvarier för att förhindra rymning.

Tillgång till foder och badvatten: Fåglarna måste ha kontinuerlig tillgång till foder och friskt badvatten.

Lämplig temperatur: Fåglarna ska hållas vid en temperatur som inte påverkar deras hälsa negativt.

Vi på Zoogiganten anser att kunskap om och efterlevnad av dessa lagar är avgörande för alla som bryr sig om sällskapsfåglar. Besök oss för att få mer information och råd om hur du kan ge dina fåglar den bästa möjliga vård och uppfylla lagkraven.