Med omtanke och kärlek till alla djur

Om oss

Välkomna till vårt center för alla djurvänner

För oss står giganten i vårt namn för vår gigantiska kärlek till djuren och den gigantiska kunskap alla våra medarbetare besitter. Vi strävar efter att varje dag få möjligheten att dela med oss av vår kunskap till alla de som besöker våra djurcenter, eller vår webbvärld. Besök vår Zoowiki eller vår kurssida för att lära dig mer om all den kunskap som vi vill dela med oss. Om våra bästa vänner på jorden.

Vår drivkraft

Vi ska sträva efter att erbjuda de bästa produkterna, ha gedigen kunskap, ge omtanke och kärlek till alla djur som besöker vårt djurcenter. Vi vill hjälpa till att skapa en så bra tillvaro som möjligt för djur tillsammans med sina människor. Det är vårt syfte, vår vision och målsättning.

Det bästa för djuren

Alla delar i vår verksamhet genomsyras av visionen att skapa en så bra tillvaro som möjligt för djur tillsammans med sina människor. Det gäller allt ifrån de noggrant utvalda varor vi saluför i våra butiker, omtanken vi ger de djur som stannar över i vårt djurhotell till hur vi pysslar om djuren som besöker vår djursalong.

Med fokus på välfärd för djur

Vi bidrar med kunskap

Vi arbetar med att få en mer hållbar verksamhet, det är en viktig fråga för oss som alltid finns i vårt medvetande - både vid stora som små frågor. Det är viktigt för oss att värna om det lokala och att använda oss av privata uppfödare. Hela vårt existensberättigande grundar sig i relationen mellan djur, natur och människa samt förståelse för samexistens. 

Utrymme

Alla djur behöver ha rätt utrymme för att må bra. Både hund, fisk, fågel och kanin behöver plats för att leva. Vår personal kan hjälpa er att hitta rätt tillbehör när ni köper djur hos oss eller när ni behöver nya produkter.

Beteende

Förutom att vår personal är duktiga på olika arter har vi även kompetent och utbildade kursinstruktörer. Hos oss kan du gå antingen en kurs på plats i Lomma eller online via vår webbplats. Vi har nybörjarkurser till mer avancerade beteendekurser.

Respekt

Respekten för allt levande är viktig för oss - och respekten för andra liv. Genom att leva och växa upp med djur kan vi lära nästa generation hur man tar hand om andra, visar respekt för naturen och empati för vår omvärld.

Att dela sin tillvaro med djur

I vårt Minizoo ger vi både stora och små besökare chansen att möta och lära sig om olika djur på nära håll. Vi tror på att dela sin tillvaro med djur skapar mervärde och lycka i livet. Ett besök hos oss hoppas vi ger möjligheten att lära sig något nytt. Vårt mål är att alltid ge er den bästa tänkbara servicen gällande djurvård.