Köp gerbil, gerbilfoder och gerbiltillbehör

Vi har allt för din gerbil

Vår gerbilavdelning i Malmö och Lomma

På Zoogiganten är vi experter på gerbiler, dessa charmiga smådjur som kan bli din nästa bästa vän om du väljer att köpa en. Gerbiler, även kallade ökenråttor, är inte bara bedårande att se på, de är också underbara sällskapsdjur och passar utmärkt i många olika hem. Här hittar du all den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut när du överväger att köpa en gerbil.

Varför skaffa en gerbil?

Att skaffa en gerbil innebär enkel skötsel, då dessa smådjur kräver minimalt med utrymme och grundläggande omsorg som rent vatten, balanserat foder, och en ren miljö. De är sociala varelser som mår bäst i par från samma kull för att undvika aggression och för att främja deras sociala välbefinnande. Gerbiler kan bilda starka band både med varandra och sina ägare, vilket gör dem till givande husdjur. Med korrekt vård kan gerbiler leva upp till 3-5 år och därmed erbjuda långvarig kamratskap.

Gerbiler är fantastiska husdjur

  • Lättskötta: Gerbiler kräver grundläggande omsorg som rent vatten, balanserat foder, och en ren bur, vilket gör dem till idealiska husdjur för första gången djurägare.
  • Minimalt utrymmeskrav: På grund av deras lilla storlek behöver gerbiler inte mycket utrymme, vilket passar bra för personer som bor i små utrymmen eller lägenheter.
  • Sociala och lekfulla: Gerbiler är sociala djur som trivs i sällskap med andra gerbiler och kan utveckla starka band till sina ägare, vilket ger timmar av interaktion och nöje.
  • Lång livslängd: För att vara smådjur har gerbiler en relativt lång livslängd på upp till 3-5 år, vilket ger ägarna gott om tid att utveckla en djupgående relation till sina husdjur.
  • Rena djur: Gerbiler är naturligt rena och spenderar mycket tid på att tvätta sig själva, vilket minskar risken för luktproblem jämfört med andra smådjur.
  • Intressanta att observera: Med deras aktiva grävande och lekfulla beteenden ger gerbiler underhållning och intresse genom att bara observera deras dagliga rutiner och interaktioner.
  • Håller gnagartänderna i schack: Gerbiler har ett naturligt behov av att gnaga på saker för att hålla sina ständigt växande tänder i bra skick, vilket kan tillfredsställas med säkra leksaker och andra tillbehör att gnaga på.

Gerbilfoder och hälsa

Att erbjuda en näringsrik kost är essentiellt för din gerbils hälsa. På Zoogiganten har vi ett brett utbud av högkvalitativt foder och snacks, speciellt framtaget för gerbilernas näringsbehov. Vårt sortiment inkluderar allt från välbalanserat basfoder som täcker dagliga behov, till hälsosamma specialsnacks som kan användas för att belöna din gerbil eller som ett komplement för att berika deras diet. Variation i kosten, med allt från grundläggande foder till lite specialsnacks, säkerställer att din gerbil får i sig alla nödvändiga näringsämnen. Dessutom är kontinuerlig tillgång till färskt vatten avgörande. Att inkludera färsk frukt och grönsaker i måttliga mängder kan också bidra till variation och tillföra ytterligare vitaminer och mineraler till din gerbils diet.

Till vår kontaktsida

Tips på att aktivera din gerbil utanför buren

Att aktivera din gerbil utanför buren är viktigt för dess hälsa och lycka. Skapa en säker lekzon i ditt hem där din gerbil kan utforska, med lektunnlar och kartonglådor för att stimulera naturliga beteenden. Engagera direkt med leksaker som mjuka bollar och introducera ett träningshjul för motion. Göm snacks i lekområdet för att uppmuntra sökande och överväg en löpboll för säker utforskning utanför buren. En enkel hinderbana kan ge ytterligare mental och fysisk stimulans.

Kom ihåg att alltid hålla ett öga på din gerbil under lek för att säkerställa dess välbefinnande.

Ett bra djur för barnfamiljen

Gerbiler är ett fantastiskt husdjur för barnfamiljer, tack vare deras vänliga temperament, enkla skötsel och förmåga att lära barn om ansvar. Dessa små gnagare är inte bara säkra och roliga att observera, men de erbjuder också en idealisk introduktion till djurvård för barn. Med sina låga underhållskrav och robusta natur är gerbiler mindre benägna att bitas, vilket gör dem till ett tryggt val för yngre barn.

Att ta hand om gerbiler kan hjälpa barn att utveckla en känsla av ansvar, lära sig om vikten av social interaktion, en balanserad diet och regelbunden motion. Föräldrar kan använda skötseln av gerbilen som ett sätt att undervisa barn i ansvar, genom att tilldela dem uppgifter som att mata, rengöra buren och se till att de alltid har tillgång till friskt vatten.

Det är viktigt med vuxnas tillsyn för att säkerställa att barnen lär sig att hantera gerbilerna varsamt. Med rätt vägledning kommer gerbilerna erbjuda glädje och kamratskap samt en värdefull lärandeupplevelse för barn, vilket gör dem till en berikande tillägg till varje familj.

Besök Zoogiganten idag!

Besök Zoogiganten idag om du planerar att skaffa en gerbil eller vill fördjupa din kunskap om dessa charmiga husdjur mer. Hos oss hittar du allt som krävs för att ge dina gerbiler ett hälsosamt och glädjefyllt liv. Vi erbjuder ett brett urval av foder, leksaker och boenden anpassade för gerbiler. Vårt erfarna team är här för att ge dig tips om skötsel och välbefinnande. Kom förbi vår butik för att upptäcka vårt sortiment och bli en del av Zoogiganten-familjen, där vi delar din passion för husdjurs omsorg.

Vanliga frågor och svar

Nedan har vi samlat exempel på vanliga frågor och svar som vi brukar få om gerbiler. Om du har något annat du undrar över är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

Ja, i Sverige är det helt lagligt och populärt att ha gerbiler som husdjur. De är kända för sin vänliga natur och är utmärkta första husdjur, särskilt för familjer. Det är dock viktigt att förstå det ansvar som följer med att ta hand om ett husdjur.

Nej, det rekommenderas inte att ha en gerbil ensam eftersom de är sociala djur. De mår bäst i par om två eller små grupper av samma kön för att undvika oönskad fortplantning och för att upprätthålla sin mentala och fysiska hälsa.

Gerbiler bör bo i en rymlig bur med dammfritt bottenmaterial och gott om utrymme för att utforska. Buren ska innehålla gömställen och leksaker för att stimulera deras naturliga beteenden och främja deras välbefinnande.

Mängden mat en gerbil behöver beror på dess storlek och ålder. En balanserad diet består av specialiserat gerbilfoder och kan kompletteras med färska grönsaker. Följ alltid rekommendationerna på foderförpackningen och se till att friskt vatten finns tillgängligt.

Se våra andra djur