Hundkurser i Lomma nära Malmö och Lund

Kurser i Skåne för dig och din bästa vän

Något av det bästa vi vet är att få dela vårt djurintresse med andra. Därför har vi här, roliga och informativa kurser för alla djurvänner! Vi garanterar dig och ditt djur ett respektfullt bemötande anpassat efter era förutsättningar. Vår kursledare har gedigen utbildning och praktisk erfarenhet. Samtliga kurser är självklart belöningsbaserade. Kurserna arbetar med en fot i forskning om inlärning, och en fot i känslan för varje individs behov.

Hundens Perspektiv

Med tiden har jag insett att en av dom viktigaste sakerna i mitt jobb tillsammans med hundägare är att hjälpa dom att se ur hundens perspektiv. Om vi förstår våra hundar bättre , dess bättre förutsättningar har vi att ge våra hundar ett bättre och lyckligare liv. Vilket alltid är det optimala målet.

Därav är mitt motto Mer hundkunskap – fler glada svansar.        

Karin Nymeri

Jag som driver kursverksamheten heter Karin Nyméri. Jag har arbetat professionellt med hundar i över 15 år och älskar att lära mig mer om hundar och hundträning lika mycket nu som när jag precis startat. Under min hundkarriär har jag kontinuerligt sökt ny fakta och gått en hel del utbildningar för att erbjuda hög kompetens och forskningsbaserad kunskap.

H-Märkt av Sveriges Hundföretagare
Fear Free certifierad
Diplomerad hundbeteendeutredare
Utbildad hundinstruktör, hundpsykolog, nosewokinstriktör assistanshundsinstruktör och mer

Förståelsen för djur och natur

Empatin för djuren växer när relationen är ömsesidigt respektfull. Genom att ha egna djur lär man sig att förstå omvärlden och få en bättre känsla och förståelse för djur och natur. Djuren blir en del av familjen och hemmet och ska bli behandlat därefter. Denna känsla och synsätt är viktig för vår fortsätta utveckling i världen. Kontakten med djur och natur är viktig och är något vi som människor har med oss genom historien. Vi är vana vid att ha djur men ju mer vi har flyttat in i städer och urbaniserat desto mer har vi tappat kontakten till naturen och med det även en del av den respekt och förståelse för djur och natur som vi hade.

Förståelsen för detta börjar med det lilla. Med en liten hamster, en vandrande pinne eller en fisk. Förståelsen för liv i ett större perspektiv. Och vår samverkan och samlevnad tillsammans, i samma värld.